ΑΛΕΥΡΙ NTINKEL ΟΛΙΚΗΣ 1kg Μεγαλύτερη προβολή

ΑΛΕΥΡΙ NTINKEL ΟΛΙΚΗΣ 1kg

Νέο προϊόν

ΑΛΕΥΡΙ NTINKEL ΟΛΙΚΗΣ

Περισσότερες λεπτομέρειες

3,35 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Το αλεύρι ντίνκελ ή σπέλτ όπως λέγεται, είναι αλεύρι που προέρχεται από ένα αρχαίο δημητριακό. .Πιο εύπεπτο από το αλεύρι σταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών (οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό). Συνίσταται η κατανάλωση του σε όσους έχουν κάποια δυσανεξία στη γλουτένη.

Είναι μια θαυμάσια πηγών ινών, περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και ωφέλιμων λιπαρών οξέων.

Το Spelt περιέχει υδατάνθρακες που αποκαλούνται mucopolysaccharide. Οι υδατάνθρακες αυτοί αποτελούν ένα σημαντικό αντιπηκτικό παράγοντα στο αίμα, υποκινούν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και συμβάλουν στο να αυξηθεί η αντίστασή του στις μολύνσεις.

Έχει μια πιο γλυκιά και γήινη γεύση από το σιτάρι. Δίνει μοναδική γεύση όταν το χρησιμοποιούμε στο ψωμί και το βοηθά να μην θρυμματίζεται όταν το κόβουμε. Επειδή είναι πιο υδατοδιαλυτό, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν το χρησιμοποιείτε σε ζύμες και θέλετε να αντικαταστήσετε το απλό αλεύρι, ότι μπορεί να χρειαστείτε να αυξήσετε τα υγρά της συνταγή σας

Τρόπος χρήσης: Σε πίτες και γλυκά καθώς και σε διάφορες άλλες συνταγές της αρεσκείας σας